Anordna Fest för Vännerna

Fester är både roliga och trevliga, oavsett om det är med eller utan alkohol. Men vilken typ av fest ska man ha då man bjuder hem kompisarna? Ska den ha något speciellt tema? Borde det vara något allmänt? Om du läser vidare så kommer du snart ha några idéer på riktigt bra festtyper.

Grillfest

Klassikern på sommaren, vad kan gå fel med god grillad mat, allt ifrån kött, fisk och fågel till härliga grönsaker. Drick svalkande lemonad, en kall öl eller bara klassiska coca-cola och is. Det är svårt att gå fel här.

Paella

Denna maträtt är simpel, kryddig och god men framför allt så passar den året runt. Paella är en spansk maträtt som baseras på ris blandat med kyckling eller skaldjur. Det är enkelt att göra en stor och hjärtlig måltid av denna rätt och därför passar den bra till en fest.

Asiatisk Hot Pot

I många östasiatiska länder har man idéen om att man samlas en grupp, familjen eller vännerna där alla kan ta med sig en egen ingrediens. Det enda man behöver som grund är en buljong soppa och därefter blandas allting för en varm och god maträtt för alla. Enkel men mycket trivsam. Man kan enkelt kombinera detta med en filmkväll.

Gamenight

Är ni ett gäng som älskar spelkvällar så är detta nog ett bra exempel. Gör ett långkok på valfri kött eller fågel och bjud dina vänner på en variant av pulled pork. Låt grytan med köttet och såsen stå på ett bord och nära till det kan man ha förfriskningarna som Öl eller läsk. Enkelt, smidigt och relativt billigt.