Perfekta Midsommarfesten

Det är midsommar, solen skiner starkt och en svag bris svalkar alla som njuter i solskenet. Det är en härlig tid på året som de flesta nog älskar. Så vad behövs då för att skapa den perfekta midsommarfesten? Bortsett från saker som bra väder och så vidare så tar vi bara med saker på denna lista som du själv kan påverka.

Stort bord med många glada ansikten

Ingen fest utan nära och kära. Det svenska ordspråket “Delad glädje är dubbel glädje” passar bra här, visst det blir dyrare med många, men bara om en person står för kostnaden. Få alla att vara delaktig, tex be dom ta med sig eget grillkött att grilla eller dela på hur mycket kräftor som ska med. Det blir bättre, roligare och mycket, mycket mer god mat då.

Mat, Dryck, skratt, gör om

Det är ju solklart att en fest är ingen fest utan god mat och dryck. För de vuxna så kommer snapsen, vin och öl. För de unga och de nyktra chaufförerna kan man både bjuda på läsk som goda alkoholfria drinkar. Vad ska man då äta, många brukar köra på färskpotatis, matjessill, gräddfil och gräslök, glass och jordgubbar men även grillat kött. Det är inte helt ovanligt med kräftor heller. Så det är bara att frossa på och njut så länge benen bär!

Dans, sång och midsommarstång

En midsommarstång med traditionella danser är ju roligt för alla. Barn såväl som vuxna. Sedan de glada sångerna man kan sjunga. Kan någon spela ett instrument som gitarr, ukulele eller dragspel? Kör hårt så kommer alla skratt och hjärtats sånger snart fram. Sommaren är ändå till för att fyllas med glada och varma minnen inför vinterns kalla dagar.