Internationella komiker och deras liv bakom ridån

Fastän många komiker pratar och skämtar om sina liv, vet vi sällan så mycket om hur deras liv är efter de har klivit av scenen. Därför har vi plockat ut tre komiker och rotat fram lite intressant information som kanske ger dig en annan bild av just den personen.

Brad Garrett

 När man ser en bild på Garrett är oftast första tanken att ”det är ju han från ‘Alla älskar Raymond’!”. Och ja, Brad Garrett spelade Raymonds brorsa i serien. Men för den oinvigde kan det vara intressant att veta att han har en lång bakgrund som komiker som började redan på 80-talet. Han är mest känd för sin längd (mannen är 2,04 cm lång) och sin väldigt djupa röst. Hans namn började spridas efter han uppträtt som 23-åring på ”The Tonight Show Starring Johnny Carson”. Han har hitintills vunnit fem Emmy Awards.

Bakom ridån

Bortanför komiken och filmrollerna visar sig en väldigt intelligent och strategismart man. Han har exempelvis deltagit i ”Are you Smarter than a 5th Grader?”, där vuxna ska svara på frågor som femteklassare vet. Han svarade rätt på varenda fråga och vann den stora vinsten (som han donerade vill välgörenhet).Garrett har också en slags sidokarriär när han inte står i rampljuset: Brad Garrett är en fena på poker. Under World Series of Poker 2015 blev det väldigt tydligt när han spelade mot pokersuperstjärnan Phil Ivey och vann. Garrett vann inte hela WSOP men detta är inte första gången som han deltar och kommer långt i tävlingen. Under WSOP 2009 skedde en spännande match mellan Garrett och Peter Kremenliev  som slutade med att 50 personen stod och tryckte runt bordet för att se vem som skulle vinna potten.

Gabriel Iglesias

 Den här mannen är relativt ny på komediscenen. Han är en av dem som turnerar ungefär 30-40 veckor om året och som reser världen runt med sin standup-komedi. Iglesias är även känd som ”Fluffy”, ett smeknamn han gett sig själv. Hans stil handlar till stor del om att göra narr av sig själv och sina kompisar, samt att berätta om sitt liv på ett komiskt vis. Igelsias karrär tog inte riktigt fart förrän år 2000 då han ställde upp i ett avsnitt av ”All That” på Nickelodeon. Sex år senare deltog han i ”Last Comic Standing” men diskades efter han brutit mot reglerna. Han är alltså en ny komiker men som redan blivit internationell.

Bakom ridån

Det är ingen hemlighet att Igelisas gillar att äta. När han vägde som mest stod vågen på 202 kg. Hans doktor sa att han hade bara två år kvar att leva, vilket gjorde att han började tänka mer på vad han åt och hur han tränade. Men kärleken till mat försvann inte, den blev bara lite mer måttlig.Igelisas ställde exempelvis upp och deltog i ett avsnitt av YouTube-gruppen ”Epic Meal Time”. Där skapar de en trevåningstårta med lite ovanliga ingredienser.

 Hans kärlek för tårta kan man nästan påstå är en hobby. Efter att ha skämtat om hur mycket han älskar att äta tårta, har hans fans tagit för vana att ta med sig tårtor till hans shower. Under hans karriär har han fått tusentals och åter tusentals tårtor.

Eddie Izzard

 Den här komikern har en väldigt egen stil som lutar åt ”pythonesque”. Han har faktiskt blivit kallad ”the lost Python” av Monthy Pythons John Cleese. Han håller svamliga monologer, pratar humoristisk om världshistoria och pekar ut roliga situationer i det vardagliga livet. Han har varit ett namn inom komedicirklarna sedan 80-talet men det inte förrän mitten av 90-talet som det verkligen tog fart, och idag är han ett av de största namnen när det kommer till engelska komedi.För att visa på hur humor kan hjälp till att bygga broar, har Izzard försökt göra uppträdande på flera språk som han inte ens talade. Hans bror, en lingvist, har hjälpt honom med tyska, arabiska, ryska, spanska och franska.

Bakom ridån

Eddie Izzard gillar att utmana sig själv. Han gillar att delta i samhällsdebatter och är lite av en aktivist. I England är han exempelvis känd för sitt engagemang och ståndpunkt att England ska bli mer delaktiga  i EU. Hans uppträdande på olika språk har en del att göra med sina åsikter om EU.Under 2009 bestämde han sig för att ge sig ut och springa några maraton, närmare bestämt 43 maraton. Och han skulle göra det på 51 dagar. Izzard hade aldrig sprungit ett maraton tidigare men klarade av att 43 kilometer per dag, sex dagar i veckan under sju veckor. Han fick ont, fick blåsor och kroppen värkte men han kämpade sig genom det. I början tog det tio timmar att springa ett maraton och i slutet hade han halverat tiden till bara fem timmar. Inte illa!