Världens största komiker genom tiderna

Att bedöma vad som är roligt och inte är ofta mer subjektivt än annat. Det finns dock några som sticker ut mer än andra och tillfredsställer våra sinnen med sin klockrena och karismatiska humor. Gammal som ung, detta är något de flesta av oss kan sitta och skratta högt och länge till. I denna artikel tänker jag nämna två individer som mycket väl kan ta platsen som den största komikern genom tiderna. Frågan dock om vem av dem det verkligen är. Den ena är känd ifrån TV och film branschen den andra är en stå upp komiker.

Groucho Marx

Groucho var den cigar rökande och mustachemålade komikern som blivit hyllad och älskad. Han ledde komedi truppen The Marx Brothers som bestod utav Groucho, Chico, Harpo och Zeppo. Det intressanta med Groucho var att han aldrig ville bli känd som en svärande eller fulmunnad komiker så han svor därför aldrig. Varken under en sketch eller utanför. Han var vida känd för sina one-liners med dubbla budskap. Hans son Arthur, kunde ofta kommentera på att han ansåg sin far som jobbig då han ville ha svar på en mer seriös fråga. Detta bruka nämligen sluta för det mesta med en one-liner och sen kom svaret.

Richard Pryor

Richard står skriven som nummer ett på Comedy Centrals topp 100 komiker lista och vem kan förneka han det? Mannen har arbetat som komiker i över 50 år och fått sin del av priser som bevisar detta. Han började sin karriär som en stå-upp komiker men sedan på 60-talet började han ta på sig små filmroller. Han är den man som banade vägen för hur komedi ska vara på en ny nivå. Många stora komiker är inspirerade av honom, komiker som Eddie Murphy, Whoopi Goldberg och Robin Williams har sett denna som deras idol.