Kul i köket

cooking kitchen food_391301416Att laga mat ska inte vara tråkigt! Det är då man gör fel val eller helt enkelt skippar middagen och ta en smörgås istället. Att laga mat ska vara mysigt, lärorikt och kreativt vare sig om hela familjen är i köket eller om du bor själv. 

Nya verktyg

Slöa knivar, dålig mixer, smälta plastspatlar och så vidare… det är inte kul att laga mat när allting känns trasigt eller billigt. Unna dig två-tre riktigt bra knivar, satsa på en kockkniv, brödkniv och en filékniv. Köp en mixer som har bra styrka och plastbanta lite i köket. Plastverktyg som smälter frigör ämnen som inte är bra för dig. Trä eller stål är bättre om de ska vara mycket runt värme.Då och då kan du också köpa ett verktyg eller maskin som öppnar upp till nya matlagningsmöjligheter. Köp en glassmaskin och gör din egen glass. Du kan till och med köpa en tortillapress som liknar ett våffeljärn och kan äta färska, varma tortillas varje tacofredag.

Nya recept

Det blir aldrig kul att bara laga makaroner och köttbullar. Vi fastnar lätt i ett mönster och gör en handfull av rätter om och om igen. Istället kan du leta upp några nya, spännande recept och inhandla ingredienserna. Lägg fram receptet på köksbänken redan på morgonen så du påminner dig själv om att testa något nytt idag.Att testa nya maträtter och metoder är inte bara kreativt och kul, du introduceras också till nya smaker och får utöka din lista på ingredienser du kan hantera.