Andra typer av underhållning

Humor och satir i all ära men det finns så många fler underhållande saker här på våran jord. Här tänkte vi gå igenom några av alla de saker som kan få oss att utropa haha. 

Spel

Spel är en underhållningsform som finns i extremt stor variation, oavsett om man är ett förskolebarn eller pensionär så brukar det alltid finnas något att underhålla sig själv eller sina vänner med. Något som har uppmärksammats mycket på senare tid sedan en svensk vann VM i det är Poker. Även om vinsterna hemma vid köksbordet eller vid pokerspelandet online inte brukar nå de absurda höjderna av 74 miljoner kronor så finns det fortfarande mycket underhållning att hitta även där.Även tv och datorspel är något som blir allt vanligare. Sedan Facebook och smartphones tågat in i var människas liv finns det knappast någon som inte spelar någon form av digitalt spel längre. Spel som Candy Crush Saga och Angry Birds har fått tusen om inte miljontals människor klistrade vid sina telefoner, timmar i ända.

Film och TV

PopcornförvaringDessa två medier måste nämnas av några anledningar där den främsta är att de är perfekta medium för komedi och satir. Vissa filmer står än idag ut som historiskt betydelsefulla konstverk, kanske mest känt ”Diktatorn”, skapad av Charlie Chaplin 1941. I filmen spelar Charlie Chaplin en tysk diktator som är förvånansvärt lik verklighetens Hitler samt en barberare som är förvånansvärt lik den fiktiva diktatorn. Filmen är fylld av både humor och samhällskommentarer och står sig bra än idag.På tv-sidan hittar vi bland annat amerikanska Veep som handlar om den amerikanska vicepresidenten och hennes anställda. Även den fylld med mycket humor och samhällsinsikt.