Svenska komiker

Genom åren har vi i Sverige haft en rad kända komiker och de tycks bara bli fler och fler. Här nedan tittar vi lite närmare på några av våra mest kända och i vissa fall även folkkära komiker.

Robert Gustafsson

Skövdesonen Robert Gustafsson blev ett känt ansikte i Björnes Magasin i slutet av 1980-talet. Några år senare slog han igenom på allvar tillsammans med de andra i Killinggänget i numera klassiska produktioner som Nile City 105,6, Percy Tårar och Torsk på Tallinn med mera. På senare år har han även fått stort genomslag med dansbandet Rolandz, som bygger på just karaktären Roland från Torsk på Tallinn.

Johan Glans

Skåningen Johan Glans har under de senaste tio åren blivit en av Sveriges mest populära komiker. Han slog igenom på allvar och blev ett ansikte hos folket i samband med humorserien Kvarteret Skatan. Sedan dess har han förutom ett antal standup-turnéer även synts i TV-serier som Hjälp och nu senaste Halvvägs till himlen.Utöver dessa två storheter finns som sagt en uppsjö av svenska komiker som bland annat Özz Nüjen, Magnus Betnér, David Batra, Peter Wahlbeck, Jan Bylund, Ann Westin och Babben Larsson för att nämna några.