Ställ till med Halloweenfest

shutterstock_138658994Vill du anordna din egen Halloweenfest? Då har du kommit rätt! Vi kan ge tips på flera bra saker som varje läskig fest behöver för att lyckas.

Pumporna

Du kan inte ha en fest utan några pumpor. Var ute i tid och köp! Pumpor är inte vanliga i svenska matbutiker, de blir som populärast under Halloween och då höjs priserna på grund av den ökade efterfrågan.När du hittat några schyssta pumpor gäller det att rita upp mönster och klippa ut schabloner som du kan rita av på pumporna. Man kan ha pumporna både ute och inne, de är fina dekorationer som sätter stämningen.

Dekorationerna

Men det behövs mer än bara pumpor för att skapa en Halloweenstämning. Byt ut några lampor mot färgade eller sätt färgat papper framför lamporna för ett annat sken. Levande ljus är också en viktig del men se till att ha dem under uppsikt. Man kan köpa låtsasspindelnät överallt, till och med på matvarubutiker, under Halloweenhelgen. En annan cool detalj kan vara dimfontäner eller rökmaskin som man placerar i stora skålar med vatten. Det kan skvätta lite, placera skålen på en plats som tål vatten eller klä möbeln med plast.Hämta hem en bra spellista från Spotify eller YouTube med läskig musik, exempelvis soundtrack från skräckfilmer. Försök att placera ut högtalare på alla platser där gästerna kommer att befinna sig.