Stand up i Göteborg

GöteborgAtt Göteborg inte varit lika framstående på stand up kartan som Stockholm är knappast en hemlighet. Detta kan dock vara på väg att ändras då det under den senaste tiden dykt upp allt fler alternativ för komeditörstande varvsarbetare.

Stand up krogar

I Göteborg finns det idag ett antal krogar som anordnar stand-up föreställningar. Scandic Opalen är ett av de alternativ som nu har hållit igång ett längre tag. I snart tio år har de på deras Scen regelbundet några av Sveriges främsta komiker. Om vi tittar på deras program så ser vi den närmsta tiden bland annat namn så som Magnus Betnér, Måns Möller Johan glans. Under julen så kommer det även finnas en speciell julshow som säkerligen kommer bjuda på många skratt. På scenen så ser vi komikern Peter Apelgren och artisten Niklas Andersson.Ett annat alternativ är att söka upp Andralång Comedy som även de har regelbundna framträdanden med allt från nya komiker med en ljus framtid till de gamla rävarna. För mer information kan man besöka deras Facebooksida.

Internationella namn

Trots att internationella namn emellanåt dyker upp på de klassiska stand-up scenenerna så är det knappast en vanlig företeelse. Förväntningarna är därför mycket höga på Casino Cosmopol som har gått ut med att de tänker satsa på just detta. Kanske är detta ett sätt att differentiera sig från alla de alternativ som idag finns online. Detta är något som med andra ord borde vara tacksam för som stand up intresserad då Gotherburg’s International Comedy Club bland annat har gästats av namn stora namn så som Liz Miele och Maria Shehata.